[yasr_overall_rating]

Elektrische mountainbike fietsen getest: de duurste is niet automatisch de beste

Elektrische fietsen zijn hot ! ….. Ook elektrische mountainbikes worden steeds meer verkocht.grace-one-3
Rijden op een mountainbike met ondersteuning bied verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele mountainbike.
Zo zul je veel eerder geneigd zijn om op je fiets te stappen en langere tochten maken.
Ook zul je hem eerder gebruiken om naar je werk of ergens naar toe te gaan.
Mocht je met een stel anderen willen gaan mountainbiken die een betere en meer conditie hebben dan jij, hoeven ze niet op jou te wachten omdat je hun tempo niet bij kunt houden.
Zo blijft fietsen voor iedereen leuk.

De techniek van elektrische fietsen is de laatste jaren behoorlijk verbeterd, zo ook die van de elektrische mountainbikes.

Bij elektrische fietsen kun je kiezen uit twee verschillende soorten aandrijvingen nl: aandrijving in het achterwiel of een middenmotor met de aandrijving op de trapas.
Een voordeel van midden aandrijving is dat de gewichtsverdeling stukken beter is dan bij achterwiel aangedreven fietsen.
Het gewicht van de fiets zit dan hoofdzakelijk in het achterwiel wat de balans van de fiets niet ten goede komt.
Zeker als je met je mountainbike op onverhard of heuvelachtig terrein gaat rijden is dit een groot nadeel.
Ook de plaatsing van de accu is van invloed op de stabiliteit van een fiets.
Bij de meeste fietsen zit de accu op de diagonale buis bevestigd, dit ook met het oog op de betere gewichtsverdeling.

Hoge snelheid met weinig moeite

De meeste gangbare modellen kunnen niet harder dan ca: 25 km per uur al zijn er ook modellen op de markt die harder kunnen tot wel 45 of 60 km per uur. Helaas is dit op de Nederlandse wegen niet toegestaan.

Als je graag fietst maar niet al te moe wilt worden en ook graag af en toe een onverharde route wilt nemen is een elektrische mountainbike de beste keuze.
Hier vind je de 5 beste elektrische mountainbikes op een rij.

 


Top 5 elektrische mountainbikes E-MTB – Test 2016

Wij hebben voor u 5 elektrische mountainbikes geselecteerd en in willekeurige volgorde gerangschikt

 

1. Gepida Asgard 1000 27.5

gepida-asgard-1000 elektrische mountainbikeDe Gepida Asgard 1000 27.5 is een elektrische mountainbike die voorzien is van een Bosch Performance Line midden motor.  Dankzij het gebruik van het Bosch Performance Line elektronische ondersteuningssysteem met kracht sensor, ondersteunt de motor in verhouding met de druk die u op de pedalen geeft.

De Gepida Asgard 1000 27.5 is o.a. voorzien van:
– Hydraulische schijfremmen
– Shimano Deore XT derailleur
– Bosch Performance Line 400
– Schwalbe Nobby Nic banden
– Voorvorkvering
– Bosch afneembaar display

Het Bosch Performance Line systeem is een betrouwbaar e-bike systeem. Dit systeem is voorzien van een krachtige lithium-ion accu met een gewicht van slechts 2550gram en een intelligent accubeheersysteem. De Bosch middenmotor weegt slechts 4 kg en is daarmee een van de lichtste op de markt. De intelligente trapondersteuning zorgt voor een soepel en natuurlijk gevoel tijdens het fietsen. Het Bosch systeem is voorzien van een walk assist.

Het display is voorzien van verlichting en geeft u een indicatie van het bereik in de 5 ondersteuningen. Tevens geeft het display ook zicht op; ondersteuningsstand, snelheid, tijd, afstand en accu indicatie. Het display is afneembaar wat de diefstal van de fiets tegengaat.

Pluspunten:
+ Bosch Performance line motor
+ Shimano Deore XT
+ 27.5 inch wielen
+ 11,6Ah accu

Adviesprijs: € 3.599,00
36 % korting – Aanbieding  € 2.299,00

=>  Meer Informatie Over Gepida Asgard 1000 E-Mountainbike 


2. Steppenwolf Timber 29″

steppenwolf-timber-29-mountainbike-1De goedkoopste elektrische mountainbike in deze beoordelingstest is de Steppenwolf Timber 29” Dit is een elektrische mountainbike met de motor in het achterwiel, zoals eerder in dit artikel beschreven is dit nadelig voor de gewichtsverdeling van de fiets.  Met het Ansmann elektronische ondersteuningssysteem met kracht sensor, ondersteunt de motor in verhouding met de hoeveelheid kracht die je op de pedalen brengt.

De Steppenwolf Timber 29” is afgemonteerd met Shimano Deore wat er voor zorgt dat de fiets soepel en snel schakelt. Om er voor te zorgen dat u ook weer op het juiste moment stil staat is de Timber voorzien van hydraulische schijfremmen ook van het merk Shimano. De fiets wordt compleet gemaakt met voorvorkvering op luchtdruk en de 29 inch wielen die zorgen voor stabiliteit en snelheid.

Pluspunten:
+ Ansmann ondersteuningssysteem
+ Shimano Deore schakel systeem
+ 29 inch wielen
+ Hydraulische schijfremmen

Adviesprijs: € 2.799,00
54% korting (incl. btw) € 1.299,00

=> Meer Informatie Over Steppemwolf Timber E-Mountainbike 


3. Grace One

8407De Grace One is eigenlijk niet echt een mountainbike maar een speed pedelec. Met een vermogen van maar liefst 1300 Watt! Dat merk je als je de gashendel opendraait en supersnel accelereert naar een snelheid van 45 km/h, en dat met een fiets. Het geeft een rijervaring die eerder bij een motor verwacht dan bij een fiets.

De Grace gaat aan door de RFID card onder het display te houden, waarna het display oplicht en de fiets klaar is voor gebruik. Op het display ziet u de snelheid, ondersteuningsstand, accu verbruik en accu indicatie. In het frame zit de krachtige 48 volt 12Ah accu verwerkt waardoor het design gewaarborgd blijft. In de display unit zit de koplamp en het voorlicht verwerkt, onder het zadel vinden we het achterlicht dit is tevens ook het remlicht. Om de krachtige motor en de hoge snelheid tot een veilige stop te brengen maakt de Grace One gebruik van een hydraulisch Magura schijfremsysteem, wat zorgt voor een korte remweg. Dit is dus niet zomaar een speed pedelec maar een ware sensatie.

Pluspunten:
+ 1300 watt motor
+ Magura hydraulische schijfremmen
+ Schwalbe Crazy Bob banden
+ De verlichting

Adviesprijs: € 5.499,00
Onze prijs (incl. btw) € 2.999,00

=> Meer Informatie Over Grace One E-Mountainbike 


Elektrische mountainbikes beoordeling / review

Welke elektrische mountainbike kopen?

Het kopen van een elektrische mountainbike is niet eenvoudig, mede door de onderlinge verschillen in uitvoering en de grote prijsverschillen.
Het is voor iedereen anders en afhankelijk van hoe en hoeveel je je fiets wilt gebruiken zul je zelf een afweging moeten maken welke voor jouw de beste keuze is.

Elektrische mountainbike goedkoop

De goedkoopste elektrische mountainbikes zijn prima geschikt

Hier vind je de fietsen met de allerbeste prijs-kwaliteitsverhouding.
Met kortingen die wel op kunnen lopen tot 60% zijn wij stukken goedkoper dan u van andere fietsenwinkels en –merken gewend bent!
Al meer dan 25 jaar de grootste online fietsenwinkel in onder andere goedkope elektrische fietsen, waaronder ook elektrische mountainbikes.

Beste elektrische mountainbike beoordeling